Στρατηγικές συνεργασίες

Κεντρικός στόχος της ΕΜΑ  είναι η δημιουργία Αξίας για τους Πελάτες - Συνεργάτες της και τους τελικούς Καταναλωτές.

Την επιδίωξη της αυτή τη στηρίζει στην καλλιέργεια σχέσεων κοινής προόδου  και αμοιβαίου οφέλους στις συνεργασίες της για μια γόνιμη επιχειρηματική ζωή, επιλέγοντας και προσφέροντας κορυφαία προϊόντα στην κατηγορία τους & πρωτοποριακές υπηρεσίες, επιχειρηματικές συμβουλές, ευκολία συνεργασίας, εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, συνέπεια και ανθρώπινες επαγγελματικές σχέσεις.

Ήδη, από την έναρξη των δραστηριοτήτων της έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους οίκους παραγωγής ειδών αυτοκινήτου, που εγγυώνται τόσο την ποιότητα όσο και τη συνεχή έρευνα και εξέλιξη των προϊόντων τους.

Οι Στρατηγικές Συνεργασίες δεν περιορίζονται μόνο στην πλευρά των προμηθευτών. Τόσο στον τομέα Ελαστικών, όσο και στον τομέα Λιπαντικών, η ΕΜΑ έχει καλλιεργήσει μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας κοινής προόδου, με καταστήματα ελαστικών, συνεργεία αυτοκινήτων, εμπόρους ανταλλακτικών, στόλους και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και άλλους επαγγελματίες σε όλην την Ελλάδα.

Η ΕΜΑ, εκτός από την προμήθεια κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών, παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη στους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζεται, μέσα από διάφορα προγράμματα, σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης, marketing και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Όμιλος Continental AG

Το 1998 επεκτείνεται η συνεργασία της ΕΜΑ με τον  όμιλο της CONTINENTAL AG , ο οποίος είχε ξεκινήσει το 1964 με την αντιπροσώπευση των ελαστικών UNIROYAL. Η CONTINENTAL κλείνει το υποκατάστημα που είχε στην Ελλάδα και αναθέτει στην ΕΜΑ ΑΕ την αποκλειστική εμπορία και διανομή των κυρίων μαρκών ελαστικών του Ομίλου, με τα εμπορικά σήματα CONTINENTAL, UNIROYAL, BARUM, VIKING και GENERAL. 

Ο επιχειρηματικός όμιλος CONTINENAL AG ιδρύθηκε στο Αννόβερο της Γερμανίας το 1871 και πέραν του τμήματος ελαστικών δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή συστημάτων αυτοκινήτου, όπως οδική ασφάλεια, ενεργητική βοήθεια & ασφάλεια, δυναμική πλαισίων, συστήματα κινητήρα & μετάδοσης, συστήματα υβριδικής και ηλεκτρικής κίνησης, infotainment & πολυμέσα, τηλεματική & όργανα οχήματος, ελαστικά και συστήματα επέκτασης κινητικότητας, τεχνικά ελαστομερή προϊόντα, απορρόφηση δονήσεων & διαχείριση θορύβου. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, παγκοσμίως, με παρουσία σε 49 χώρες και απασχολεί 189.168 εργαζόμενους.

Οι πωλήσεις του ομίλου ανέρχονται στα € 34,5 δισ. και, με βάση τον κύκλο εργασιών της, θεωρείται ο 2ος προμηθευτής ανταλλακτικών & συστημάτων αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Kumho Tire

H EMA Α.Ε. ξεκινάει τη συνεργασία της με την Kumho Tire, μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ελαστικών στον κόσμο. Από το 2022, η εταιρεία μας θα διανέμει τα προϊόντα της Kumho Tire στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ελαστικών για τα οχήματα των καταναλωτών. Η Kumho Tire είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων της, και η συνεργασία αυτή θα προσφέρει ανταγωνιστικές λύσεις στους πελάτες της ΕΜΑ Α.Ε. και θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά των ελαστικών στην Ελλάδα.

Ζc-Rubber Group

Από το 2022 η ΕΜΑ Α.Ε. ξεκινάει την διανομή της μάρκας ελαστικών Trazano στην Ελληνική αγορά. Η μάρκα Trazano ανήκει στον Κινέζικο κολοσσό Zc-Rubber, τον No1 κατασκευαστή ελαστικών στην Κίνα και ένατο στην παγκόσμια κατάταξη. 

Shandong Haohua Tire Co. Ltd.

H EMA Α.Ε. ξεκινάει τη συνεργασία της με την Shandong Haohua Tire, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ελαστικών στην Κίνα. Από το 2023, η εταιρεία μας θα διανέμει την μάρκα Aplus στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ελαστικών για τα οχήματα των καταναλωτών.

Shandong New Continent Tire Co.,Ltd

H EMA Α.Ε. ξεκινάει το 2023 τη συνεργασία της με την Shandong New Continent Tire, διανέμοντας στην Ελληνική αγορά το brand Comforser, την Nr1  μάρκα ελαστικών 4x4/SUV ελαστικών στην Κίνα. 

BP Group

Στον τομέα των λιπαντικών, η ΕΜΑ ΑΕ, από το 2009, συνεργάζεται με τον επιχειρηματικό όμιλο BP HELLAS, ελληνική θυγατρική του πετρελαϊκού κολοσσού BP, o οποίος παράγει και εμπορεύεται τα λιπαντικά Castrol.

Από το 1974 συνεργάζεται με τη μεγαλύτερη εταιρεία καυσίμων και λιπαντικών στη Γερμανία, ARAL AG, η οποία, το 2008, εξαγοράστηκε από την BP Castrol.

77 B.V. Lubricant Oils

Από τον Μάρτιο του 2008, η ΕΜΑ συνεργάζεται με την Ολλανδική εταιρεία παραγωγής λιπαντικών 77 B.V. lubricant oils και διαθέτει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά.