Ιστορικό

Η ΕΜΑ ΑΕ ιδρύεται από τον Χρήστο Τσούκαλη του Λουκά (1922 - 2014),  στα μέσα της δεκαετίας του ‘50.

Ο ιδρυτής γεννήθηκε στο χωριό Βούρμπιανη Κόνιτσας της Ηπείρου και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησε από το κολλέγιο Ανατόλια. Μετά τη Γερμανική κατοχή, ήρθε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με το εμπόριο ανταλλακτικών  αυτοκινήτων, μηχανημάτων, λιπαντικών και ελαστικών.

Χρήστος Τσούκαλης
Ιδρυτής

Ιδρύεται εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με την επωνυμία "ΕΜΑ - ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, Ε.Π.Ε.".
1956
Υπογράφεται συμφωνητικό αποκλειστικής πώλησης και διανομής των ελαστικών Engelbert στην Ελλάδα, που μετά την εξαγορά τους καθιερώνονται με το όνομα Uniroyal.
1963
Η EMA μετατρέπεται σε Aνώνυμη Εταιρεία και, παράλληλα, εισάγει, για πρώτη φορά, στην ελληνική αγορά τα λιπαντικά ARAL, της πιο μεγάλης, τότε, εταιρείας πρατηρίων καυσίμων και παραγωγής λιπαντικών στη Γερμανία.
1974
Η EMA υπογράφει σύμβαση αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και διανομής των λιπαντικών Aral στην ελληνική αγορά.
1978
Η εταιρεία αγοράζει ιδιοκτήτες εγκαταστάσεις γραφείων και αποθηκών στην Κηφισιά και, μετά από δύο χρόνια, μεταφέρεται εκεί, από την πλατεία Βικτωρίας, όπου, μέχρι τότε, είχε τα γραφεία της.
1990
Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της, η εταιρεία προχωρεί σε ευρεία αναδιοργάνωση και εντάσσει στην οργάνωση της νέα καταξιωμένα στελέχη, που προέρχονται από γνωστές πολυεθνικές εταιρείες, με μακροχρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στους τομείς διοίκησης εμπορίας και logistics.
1993
Η εταιρεία οργανώνει νέο δίκτυο συνεργείων, με σύστημα franchising, με την επωνυμία "Fit&Go", τα οποία παρέχουν υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων. Η έναρξη γίνεται με δύο καταστήματα στη Λ. Βουλιαγμένης και το Νέο Κόσμο. Στη συνέχεια, εξαγοράζει και εντάσσει, στο ίδιο δίκτυο, την εταιρεία PANDA Α.Ε., με 4 συνεργεία αυτοκινήτων. Στο στάδιο ωρίμανσης του, το δίκτυο "Fit&Go" έφτασε τα 19 συνεργεία αυτοκινήτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.
2000
Η εταιρεία επεκτείνεται σε νέους σύγχρονους αποθηκευτικούς χώρους, που μισθώνει στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικής επιφάνειας 5.800 τ.μ.
2004
Η εταιρεία αποφασίζει τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του δικτύου "Fit&Go", με τη δημιουργία πρότυπης μονάδας φανοποιίας, βαφής, επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, επιφάνειας 1.800 τ.μ., στην Παιανία Αττικής, η οποία λειτούργησε μέχρι το 2013. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, υπογράφεται συμφωνία για την εμπορία και διανομή των ολλανδικών λιπαντικών 77 lubricants.
2008
Υπογράφεται συμφωνία με την BP Hellas, για την εμπορία και διανομή των λιπαντικών Castrol.
2009
Υπογράφεται ανανέωση και επέκταση της σύμβασης συνεργασίας με το Group Continental, μέχρι το 2020, για την εμπορία και διανομή των ελαστικών Continental, Uniroyal, Barum, Semperit και Viking.
2014
Υπογράφεται ανανέωση και επέκταση της σύμβασης συνεργασίας με το Group Continental, μέχρι το 2022, για την εμπορία και διανομή των ελαστικών Continental, Uniroyal, Barum, Viking και General Tire.
2016
Υπογράφεται επέκταση της σύμβασης συνεργασίας με το Group , μέχρι το 2028, για την εμπορία και διανομή των ελαστικών Continental, Uniroyal, Barum, Viking και General Tire.
2021
Υπογράφεται σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία ελαστικών Kumho Tire, μέχρι το 2024, για την εμπορία και διανομή των ελαστικών Kumho Tire.
2022
Έναρξη διανομής ελαστικών Trazano στην Ελληνική αγορά.
2022
Έναρξη διανομής ελαστικών Aplus και Comforser στην Ελληνική αγορά.
2023