Ελαστικά Kumho

Η KUMHO Tire αποτελεί μια κορυφαία, παγκοσμίως, μάρκα ελαστικών, που ανήκει στον Κορεάτικο Όμιλο KUMHO Tire Co., Το Group ελαστικών KUMHO Tire ιδρύθηκε το 1960 στην πόλη Γκουανγκτζού της Νότιας Κορέας και, σήμερα, κατατάσσεται στο TOP 20 (Νο. 17 – Ιούλιος 2022) των κατασκευαστών ελαστικών, παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη Top 75 του Tire Business, με πωλήσεις, ύψους 1,932€ δις ευρώ*, για το 2022 και εργοστάσια σε Κορέα, Αμερική, Κίνα, Βιετνάμ ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή εργοστασίου στην Ευρώπη.

Με ετήσια δυνατότητα παραγωγής 55 εκατομμυρίων ελαστικών, η Kumho Tire αποτελεί, από το 1965, έναν διεθνή Όμιλο, που έχει ως στόχο την κατασκευή υψηλής ποιότητας ελαστικών και αποστολή της να παρέχει, στους καταναλωτές των προϊόντων της, ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις, μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις αυτοκίνησης. Ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας αναδεικνύεται και μέσα από την, για 14 έτη, Νο 1 κατάταξη στον Κορεάτικο Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών (KCSI), στην κατηγορία για επιβατικά αυτοκίνητα.

Επιπλέον, απόδειξη της αφοσίωσης της KUMHO Tire στην καινοτομία, αποτελούν οι αλλεπάλληλες πρόσφατες διακρίσεις των προϊόντων της, σε διεθνείς θεσμούς, όπως τα Γερμανικά "Red Dot Design Awards”, τα "iF Design Awards” και τα Αμερικανικά "International Design Excellence Awards”. Παράλληλα, η Kumho Tire υποστηρίζει το brand με συμμετοχή σε σημαντικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, χορηγίες στο ποδόσφαιρο και το basketball και άλλες σημαντικές χορηγικές ενέργειες.

Η KUMHO Tire διαθέτει, επί του παρόντος, εννέα θυγατρικές εταιρείες και 12 υποκαταστήματα, σε 20 χώρες, ενώ, παράλληλα, εφαρμόζει δυναμικές στρατηγικές για την επέκταση της βάσης των πωλήσεών της στην Ε.Ε, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήθηκε και η νέα συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία ΕΜΑ ΑΕ. Η KUMHO Tire παράγει ελαστικά για επιβατικά και SUV αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, καθώς και ελαστικά για βιομηχανικά οχήματα. Παράλληλα, κατασκευάζει ελαστικά μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγκεκριμένα για Formula racing cars πίστας.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, η KUMHO Tire έχει αναπτύξει εξειδικευμένα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, που περιλαμβάνουν το KUMHO Akron Technical Center, στο Akron των Η.Π.Α., το KUMHO Europe Technical Center, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και το KUMHO China Technical Center στην Κίνα. Αυτά, σε συνδυασμό με το κεντρικό τμήμα R&D στο Γκουανγκτζού της Κορέας, δημιουργούν καινοτομίες αιχμής, με προηγμένο ερευνητικό ανθρώπινο δυναμικό και επιτρέπουν στην KUMHO Tire να αναπτύξει ελαστικά παγκόσμιας κλάσης, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς η εταιρεία αναλαμβάνει πλήρως την εφαρμογή αειφόρων πολιτικών παραγωγής και διαχείρισης των δραστηριοτήτων της.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kumho.gr